Boogaardovho brata odsúdili za zatajovanie dôkazov

14.10.2011 Celý región

MINNEAPOLIS 14. októbra (WEBNOVINY) - Brata v máji zosnulého hokejistu Dereka Boogaarda Aarona uznali za vinného z prečinu narušenia miesta, na ktorom nastala smrť človeka, zo zatajovania dôkazov a krivej výpovede.

Aaron Boogaard dostal od súdu okresu Hennepin v americkom štáte Minnesota trest odňatia slobody na šesť mesiacov, ktorý si môže odpykať aj v domácom väzení, navyše podmienku a k tomu musí nastúpiť na verejnoprospešné práce.

Už pred týždňom ho súd zbavil obvinenia z nezákonnej distribúcie lieku proti bolesti, ktoré prispelo k smrti jeho brata - hokejistu Dereka Boogarda.

Dvadsaťštyriročný Aaron Boogaard sa na polícii priznal, že dal o štyri roky staršiemu útočníkovi New York Rangers pred večierkom tabletku opiátu oxykodónu, ktorá podľa súdnej pitvy v kombinácii s alkoholom spôsobila smrť. Preto ho obvinili z nezákonnej distribúcie látky, ktorá podlieha kontrole. Podľa sudcu Williama Howarda však zistené skutočnosti hovorili proti tomuto bodu žaloby.

Tabletky nadobudol sám Derek Boogaard a požiadal brata, aby mu ich uschoval. Aaron Boogard teda Derekovi iba vrátil jeho majetok. Súd sa tak zaoberal iba prečinom narušenia miesta, na ktorom nastala smrť človeka. Keď totiž Aaron Boogard našiel v spoločnom apartmáne telo svojho mŕtveho brata, spláchol predmetné tabletky do toalety.

Derek Boogaard odohral svoj posledný zápas v NHL päť mesiacov pred svojou smrťou. V závere uplynulej sezóny absentoval pre problémy po otrase mozgu, ktorý utrpel pri bitke s Mattom Carknerom z Ottawy. S Rangers mal zmluvu ešte na tri sezóny, vlani v júli podpísal štvorročný kontrakt na 6,5 milióna dolárov. V NHL bol známy ako bitkár, počas kariéry sa pobil 70-krát.
 

Vyberte región